reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Alkol Zehirlenmesi Nedenleri ve Belirtileri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Yılbaşı yaklaştığı için alkol zehirlenmesi konusuna değinmeyi doğru bulduk.Yılbaşı gününde insanlar alkol tüketimini biraz fazla abartabiliyor.Bu durumda alkol zehirlenmesi durumu sıklıkla ortaya çıkmaktadır.Alkol zehirlenmesi nedir, belirtileri ve tedavisi hakkında genel bilgileri sizlerle paylaşmaya gereksinim duyduk.
Alkol Zehirlenmesi Nedir
Aşırı miktarda alkol alımı sonrası kana karışan alkol miktarı neticesinde bilinç kaybının gerçekleşmesi durumunu kısaca alkol zehirlenmesi olarak tanımlamak mümkündür.Alkol zehirlenmesi alınan alkol miktarına göre çeşitli semptomlar görülebilir.Öncelikle alkolün vücutta daha fazla emilimini azaltmak için kusma yolu tercih edilebilir.Yalnız bu hususta hastanın bilincinin açık olması gerekir.Bunun yapılması doktora gidilmesi gerektiği hususunu değiştirmez.Yalnızca önce bir yöntem olarak denenmesi fayda olabilir.
alkol-zehirlenmesi
Alkol Zehirlenmesi Belirtileri:
  • Denge problemi yaşanması.
  • Bulantı görülmesi ve kusma olması.
  • Hareket etmekte yaşanan ciddi zaafiyet.
  • Görmede yaşanan bir takım sorunlar.
  • Çok şiddetli karın ağrısı ve bacak,kol ve sırt gibi bölgelerde ağrı olması.
  • Konuşmada pelteklik.
  • Solunum ise geniş ve derinden gerçekleşir.Nabız ise oldukça zayıf durumda olur.

Alkol Zehirlenmesi Tedavisi:
-Alkol zehirlenmesinde genellikle hastanın bilinci açık olmaz.Bu durumundan ötürü hastanın kusabilme ihtimaline ve bununda nefes borusuna kaçabilme durumundan ötürü hasta yan yatırılmalıdır.Bu bağlamda kusmuğun hastanın nefes alış verişini engellemesi için ağzı boşaltılmalıdır.
Hastanın bol bol temiz oksijen aldırılması gerekir.Eğer kış ayları ve hava soğuk ise hastanın vücut sıcaklığının korunması için battaniye gibi önlemler gerekebilir.En önemlisi vakit geçirilmeden hastanaye götürülmesi hasta için oldukça önemlidir.

Hiç yorum yok: