reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Antep Fıstığının Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde özgü tatlardan biri olan antep fıstığı ismindende anlaşılabileceği gibi Gaziantep bölgesine özgü oranın en meşhur yiyeceklerinden biridir.Ülkemizden yurtdışına da gönderilen antep fıstığı boyu 10 metreye kadar uzayabilen ağaçtan toplanmaktadır.Tatlıların vazgeçilmez öğesi olan antep fıstığının sağlığa pek çok yararı bulunmakta olup oldukça besleyicidir.Tatlıların içinde kullanılmasının yanı sıra antep fıstığını kuruyemiş gibi tüketmeyi seven insanların sayısı da bir hayli fazladır.Uzmanlar antep fıstığı tüketmeyi çok sevenler için bir uyarıda bulunuyor.Antep fıstığının çok aşırı tüketilmesinin yarardan çok zarar getireceğini belirtiyorlar.Antep fıstığı tüketiminde ideal olan günde 25 gramı fazla tüketilmesi önerilmiyor.Ayrıca antep fıstığı yerken iyi çiğnenmelidir.

Antep Fıstığının Yararları:
  • Öksürük için oldukça faydalıdır.Ayrıca göğüsü yumuşatır.
  • Cinsel arzuları tetikleyici olmasından dolayı doğal viagra olarakta adlandırılır.
  • Zihinsel ve bedensel açıdan zinde olmayı sağlar.
  • Safra kesesi yada böbrek ağrısı problemi yaşayanlar için antep fıstığı faydalarından yararlanması önerilir.
  • Kalbi kuvvetlendirici olmasının yanında sürekli tüketilecek antep fıstığı organları güçlendirir.
  • Yaygın görülen sağlık sorunlarından biri olan böbrek taşları ve mesane kumlarını düşürür.

Hiç yorum yok: