reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Bel Ağrısı İçin Öneriler

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Bel ağrısı bir çok insanın ortak sorunlarından biri durumundadır.Özellikle masa başında çalışan kişiyseniz akşam eve gittiğiniz zaman boyun ve bel ağrısından sıkça yakınmanız doğaldır.Bel ağrısını hafife almamak gerekir.Her insan mutlaka hayatının belli bir dönemi dahi olsa bel ağrısı problemi yaşamıştır.Bel ağrısı dayanılması çok güç ağrılardan biri olarak bilinir.Özellikle bunu yaşamış olanlar ne demek istediğimiz daha iyi anlayacaktır.Vücudun bütün yükünü çeken belimiz ağrımaya başladığında iş yapmak hatta yürümek dahi insana acı verir.Önce bel ağrısının türlerini anlatıp daha sonrasında bel ağrısına karşı neler yapılabileceğine değindik.
Bel Ağrısı
Bel Ağrısı Çeşitleri:
Bel ağrıları iki ayrılır.Genelde yaygın olarak görülen bel ağrısı türü mekanik ağrılardır.Hata %98 lik kısmı mekanik ağrı olarak bilinmektedir.Mekanik ağrıdan kasıt dış etmenlerle klima,üşütme,ağır yük kaldırma gibi durumlar neticesinde ortaya çıkar.Bel ağrısından kurtulmak için yapabileceğiniz basit öneriler bulunmaktadır.Hem bel ağrısına yakalanmadan yapabileceğiniz gibi bel ağrısı çekiyorsanızda deneyebileceğiniz yöntemlerdir.
Bel ağrısı nasıl geçer
  • Otururken düzgün oturmak gerekir.Oturuş pozisyonunun yanlış olması bel ağrısı yaşamanıza sebep olabilir.
  • Özellikle masa başı çalışanlar 1 saat oturduktan sonra 10 dakika dolaşarak farklı hareketler yapın.
  • Çok sık yapılan yanlışlardan biride bilgisayar kullanırken dirseğin masaya dayanılarak kullanılması durumudur.Buna dikkat ederek dirseğin dışarıda kalmasını sağlamalısınız.
  • Ortamda bel ağrısına yol açabilir.Etrafınızda cereyan,klima gibi faktörlere dikkat etmelisiniz.
  • Bel ağrısı kronik hale geldi ve geçmek bilmiyorsa mutlaka doktora başvurmayı ihmal etmemeli ve bel ağrısını küçümsememeli.
  • Hiç yorum yok: