reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Boğaz Ağrısının Nedenleri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Boğaz Ağrısı Nedir:
Boğaz ağrısı enfeksiyon hastalıklarından oluşur ve boğaz içerisinde küçük bir tahriş ile başlar. Sonrasında insanların boğazlarına düğümlenir ve ağrı hissi verir. Boğaz ağrıları genellikle boğaz içerisinde oluşan bir iltihaptan meydana gelir.
bogaz-agrisi
Boğaz Ağrısının Nedenleri:
Boğaz ağrılarının nedenlerinden bahsedecek olursak;
  • Saman nezlesi boğaz ağrılarını tetikler.
  • Sigara kullanımı ve sigara dumanı altında kalanlar dada boğaz ağrısı görülür.
  • Kirli hava, kuru hava ve mide yanmaları da boğaz ağrılarını oluşturur.
  • Boğaz ağrılarının oluşma nedenleri ise boğazın kızarması, ses kısıklığı ve ateş yükselmesidir. Bu durumda enfeksiyonel bir hastalık olduğunu ortaya çıkartır.
Boğaz Ağrısı Tedavisi:

Boğaz ağrısının tedavisi için ise eğer boğaz ağrısına neden olan şey virüs değil ise boğaz kendini 1 hafta içerisinde yeniler ve ağrı kesilir. Eğer grip, nezle gibi virüs bazlı hastalıklar neden olduysa antibiyotik ve farenjit hastalıklarına verilen ilaçlar kullanılmalıdır. Bakteri yüzünden oluşuyorsa bu ağrılar kesinlikle doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuzun önerdiği ilaçlar sayesinde iyileşebilirsiniz. Boğaz ağrılarından kurtulmak için sigara içmeyin, sigara dumanı altında kalmayın, istihbarat etmeye özen gösterin, bol bol sıvı alın ve meyve tüketin. Boğaz ağrısı korkulacak bir hastalık değildir ve ilaç ile tedavi edilir.

Hiç yorum yok: