reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Dağ Çileğinin Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde varlığından bile çok kısıtlı kesimin haberdar olduğu ve tükettiği dağ çileği meyvesi oldukça şifalıdır.Adından da anlaşıldığı üzere dağlarda yetişen dağ çileğiülkemizdede yetişmektedir.Özellikle dağ çileği açısından Muğla ve Bolu şehirleri öne çıkmaktadır.Aralık aylarının sonlarına doğru toplanmaya başlayan dağ çileği kendi kendine yetişebilme özelliği vardır.İlginç yanlarından biride dağ çileğinden fazla miktarlarda tüketildiğinde alkol etkisi yapmasıdır.Tamamen doğal ve hormonsuz olması dağ çileğinin diğer meyvelere göre oldukça farklı yönlerinden birininde bu olduğu söylenebilir.
Dağ çileği kendi kendine yetişebilmesinden dolayı tamamen doğal ve zararlı katkı maddelerinin bulunmaması daha doğrusu el değmeden doğal olarak yetişebilmesi faydalarına fayda kattığı bir gerçektir.

dag-cilegi
Dağ çileği Faydaları:
  • Damarlar üzerinde son derece olumlu etkileri vardır.Damar tıkanıklığını önlemesinin yanında sigaranın damar üzerinde yarattığı tahribatı azaltıyor.
  • Doğal ateş düşürücüdür.
  • Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yararlıdır.
  • C vitamini bakımından ele alındığında son derece zengindir.
  • Vücutta sağlığa zararlı virüslere karşı savaşır.

Hiç yorum yok: