reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Diş Fırçalama Tekniği

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Çocuklarda diş fırçalama
Diş fırçalamak çok önemli değil doğru diş fırçalamak daha önemlidir.Çocuklar için bu bir istisna olarak kabul edilebilir.Çünkü çocuklar diş fırçalarken sadece görünen yüzünü fırçalıyor.Asıl dişe zarar veren bakteriler diş aralarında kaldığı için dış fırçalamanın pek yararı olmuyor.Yinede çocuklarda doğru diş fırçalama tekniği yerine diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak gerekir.Zamanla kendi kendine doğru şekilde diş fırçalamayı kavrayacaktır.Okul çağında olan çocuklar için 45 derecelik açı ile diş fırçasını kavrayarak ileri-geri hareketler yaparak fırçalaması önerilir.Diş fırçası seçimi
Diş fırçası seçerken en dikkat edilmesi gereken husus yumuşak diş fırçası seçilmesidir.Sert diş fırçası dişlerde soruna neden olduğundan yumuşak olan diş fırçası kullanılmalıdır.Fırça kılları bir müddet sonra kullanıma bağlı olarak aşınma meydana gelir.Bu durumda eskisini atarak yeni fırça alınmalıdır.Ortalama süre 6 ayda 1 olmalıdır.
3 yaşından önce diş fırçası kullanımı önerilmez.Diş macunuda sıkılırken çok fazla abartılarak kullanılmamalı.Mercimek büyüklüğünde macun fazlasıyla yeterli olacaktır.Unutulmaması gereken önemli bir hususda macundan daha önemli olan doğru ve etkili diş fırçalama tekniğidir.
Diş İpi Kullanılmalı:
Diş ipi kullanmak diş sağlığı açısından önemli ve gereklidir. Önce diş ipini kullanarak diş fırçasının erişemediği yerlerin temizliğini sağlamak daha sonrasında dişi fırçalamak uzmanlar tarafından önerilen yöntemdir.

Hiç yorum yok: