reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Ispanak ve Ispanağın Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Kış Aylarında Bol Bol Ispanak Tüketmeli: İçinde bulunduğumuz şu kış aylarında ıspanak tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekli.Ispanağın tam mevsimi olması dolayısıyla hemde kış aylarının getirdiği şartları dolayısıyla en azından haftada bir kez ıspanak yemek sağlık açısından önemlidir.
Ispanağın Sağlık Bakımından Önemi: Çocukluktan itibaren insanlara ıspanak sevgisi insanlara aşılanmaya çalışılır.Gerek aileler gerekse televizyon ıspanağın faydaları konusunda insanları bilinçlendiriyor.Ispanak denilince ilk akla gelenlerden biride temel reis isimli ünlü çizgi film kahramanıdır.Bir çok kişinin ıspanağı sevmesinde bu çizgi filmin kuşkusuz önemli rolü bulunuyor.Çok faydalı olduğu herkes tarafından bilinse bile çoğu insan bu şifalı bitkiden yeteri kadar yararlanmıyor.A,B,C,E,potasyum,protein,demir ve magnezyum gibi insan sağlığı açısından önem taşıyan vitaminleri bir arada bulunduran nadir bitkilerdendir.
ispanak
Ispanağın faydaları:
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici olduğundan hastalıklara karşı daha dayanıklı olmamızı sağlar.
  • İçerdiği vitaminler sayesinde yorgunluğu giderir, güç ve kuvvet kazandırır.
  • Kansızlık olarak bilinen anemi problemine iyi gelmesinin yanında beyin içinde faydalı bir takım yararları bulunuyor.Bunlardan biri zihni açmasıdır.
  • Sık karşılaşılan sağlık problemleri arasında yer alan hemoroid hastalığın karşı yararlıdır.
  • Ispanağın faydaları saymakla bitmeyecek kadar epey fazladır.Bunlardan en son olarak kolesterolü düşürmesi, diyabet hastalarına yararları,kemik ve dişleri güçlendirmesi söylenebilir.

Hiç yorum yok: