reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Pekmezin Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Ülkemizde çok çeşitli pekmezler yapılmaktadır.Sağlık açısından hepsinin belirli faydaları olsada en çok tüketilen pekmez türü olan üzüm pekmezinin insan sağlığına bir çok faydası bulunur.Pekmez kana çabuk karışabilmesi özelliği ile etkisini çabuk gösterir.Kan eksikliği yani anemi yorgunluk gibi problemlere anında yanıt vererek faydalı gıdalar arasında yer alır.Her gıdayı çocukların tüketmesi zayıf bünyelerinde sorunlara yol açabilirken pekmezde böyle bir sorun olmaz.Çocukların gelişiminde ve büyümesinde oldukça katkısı bulunur.
Yaz-kış tüketilebilen pekmezden çeşitli şekillerde faydalanabilmek mümkündür.Ama en çok sevilen türü tahin-pekmez karıştırılarak yenmesidir.Bunun dışında pekmez hamur işlerinde de karıştıralarak kullanılabilir.Ama bizim insanımız daha çok hasta olduğunu pekmez tüketmeyi tercih ediyor.Oysa pekmez tüketmeyi alışkanlık haline getirmek sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır.Pekmezin pek çok faydası bulunuyor.İşte onlardan bazıları:
Pekmezin Faydaları:
  • Pekmezin insan sağlığına bilinen en büyük faydası elbette kansızlık problemine iyi gelmesidir.
  • Pekmez enerji verir.
  • İştah acıcı olması sebebiyle kilo almaya yardımcı olur.
  • Gebelikte bayanların bol bol pekmez tüketmesi bebeğin gelişimi ve anne sağlığı açısından önemlidir.
  • Damar sertliği problemi için pekmez tüketilmesi faydalı olacaktır.
  • Kan dolaşımın hızlı olmasını sağlar.

Hiç yorum yok: