reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Saç Dökülmesi Nedenleri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Saç Dökülmesinin Nedenleri: Saç dökülmesinin belli bir nedeni yoktur. Bazen aşırı stres kaynaklı dökülmeler yaşanırken, bazen aileden gelen genlerin yapısı nedeniyle dökülmeler olur. Bazen ciltte yaşanan bir sorun saçların dökülmesine neden olurken, bazen alınan bir ilaç, girilen bir tedavi, bulunulan bölge veya havanın etkisi gibi birçok sebepten dolayı dökülmeler meydana gelebilir.
Saç Dökülmesini Önleme: Saç dökülmelerinden tamamen kurtulmak imkânsızdır. Zaten aşırı dökülme görülmeyen normal bireylerde bile günlük 50 ila 100 arasındaki saç teli kendisini boşluğa bırakıyormuş. Eğer bunun üzerinde dökülme mevcutsa önlem almak o zaman gerekebilir.
Saç Dökülmesinin Önleme Yöntemleri:  Saç dökülmeleri konusunda son yıllarda gerek doğal gerekse yapay ilaçlar ve çeşitli solüsyonlar hazırlandı. Şampuanolarak satılanından sabun olarak kullanılanına kadar çok çeşitli ürünler üretilmiş durumda.
Aynı şekilde saç ekme veya saç protezi adı verilen yöntemler ile dökülen saçları geriye kazandırmak amaçlı çalışmalarda yapılmıyor değil. Bazı kişilerde başarılı sonuçlar alındığı gibi bazı kişilerde hiçbir sonuç veremeyebiliyor da.
İnsanların çok fazla değer verdiği saç telleri belki görsellik manasında çok şey ifade etse de sağlığını riske ederek saçlarını kurtarmaya çalışmak anlamsızdır. Ancak bilimsel ve doğal yöntemler ile dökülmeyi azaltmaya çalışmak daha iyidir.

Bunla beraber olabildiğince saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen strese karşı da dikkatli olmak gerekiyor. Stresin saç dökülmesinde önemli bir etkisi olduğunu uzun zamandır bilinmektedir.

Hiç yorum yok: