reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Sakız Çiğnemenin Faydaları ve Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Sakız çiğnemek bazı insanlarda adeta bağımlılık haline gelmiştir.Sakız çiğnemeden kendilerini sanki bir boşluk içinde hissediyormuş gibi sanarlar.Sakız sadece zevk için değil farklı sebeplerlede kullanılıyor.Örneğin sigarayı bırakmak isteyenler sakız çiğneme yöntemi ile sigara alışkanlığından kurtulmaya çalışıyor.Ağız kokusunu önlemek içinde sakız çiğneyenlerin sayısı hiç az değildir.Bunlar dışında sporcularda sakız çiğniyor.Peki sakızın faydalarını ve zararlarını biliyor muyuz?

Sakızın Faydaları:
  • Özellikle şekersiz sakız çiğnemenin diş sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkileri vardır.
  • Yeni yapılan araştırmalar gösteriyor ki kilonuzu kontrol altında tutmak istiyorsanız sakız çiğnemelisiniz.Bunun temel sebebi ise şekerli sakız çiğnenirken ortalama 5-10 kalori yakarsınız.Bu rakam size düşük gibi görünse dahi sürekli çiğnenecek sakız sonrasında devamlı kalori yakmanız mümkündür.
  • Sakız çiğnemenin bilinmeyen faydalarından biride stresi azalttığı gibi konstrasyonu güçlendiriyior.
  • Sakız çiğnemek iştahı azaltıyor açlığı bastırıyor bu da tabiki kilo probleminden dert yakınanlar için son derece faydalı özelliklerinden biridir.
  • Ayrıca sakız çiğnemek çene kaslandırını güçlendirir.
Sakız çiğnemenin zararları:
  • Zayıfsanız ve kilo almaya çabalıyorsanız sakızın iştah azaltmasından dolayı bu sizin için biraz zor olabilir.
  • Bazı sakızların içerisinde bulunan bir tatlandırıcı ishale ve kilo kaybına sebep oluyor.
  • Bunlar dışında sakızın insan sağlığına herhangi bir yan etkisi bulunmaz.Genel olarak sağlığa faydalı olduğunu söylemek mümkündür.
  • Şekerli sakızların çoğunda doğal olmayan katkı maddeleri bulunmasından ötürü pek tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok: