reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Sigara Nasıl Bırakılır

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Sigara ölüme yol açmasını bildikleri halde insanların bir türlü bırakamadıkları nikotin içeren bağımlılık yapan zararlı maddedir.Sigaraya son yapılan zamlar ne de sigara yasakları tiryakiler üzerinde etkisi bulunmuyor.Herşeye rağmen tirkayiler sigara alışkanlıklarına devam ediyor.Pek çoksigara bağımlısı elinde olsa sigarayı bırakmak ister.Ama iradelerini kontrol edemediklerinden sigarayı bırakıyorum dedikleri süreden çok geçmeden yine sigaraya başlarlar.Eminim pek çok kişi sigarayı bırakmaya çalışmıştır.Ama siz onu bırakmaya çalışsanızda o sizi kolay kolay bırakmaz.Güçlü iradeniz varsa sigarayı ancak böyle alt edebilirsiniz .
Sigarayı bırakmanın yan etkileri
Sigarayı bıraktırmak için önerileri gelmeden önce sigarayı bırakma aşamasında insanlar üzerinde farklı bir takım etkiler görülür.Bunların başında sinirli olmak.Bazı kişilerde sigarayı bıraktıktan sonra iştahin artması da görülebiliyor.Devamlı yorgunluk hali,dikkat eksikliği gibi sorunlar sigarayı bırakırken görülen etkiler arasında yer alır.
sigara-birakma
Sigara nasıl bırakılır
  • Sigarayı bırakmak için ilk günlerde mümkün olabildiğince sigara içilen ortamlardan uzak durmalısınız.
  • Beyninize sigara istiyorum sinyali geldiği anda farklı uğraşlar bulun kendinize.Örneğin Para,top vb şeylerle vakit geçirin.
  • Çekirdek gibi kuruyemiş tüketebilirsiniz.Bu en çok yapılan yöntemlerdendir.Hem sigaranın sinir yapıcı etkisinin azaltır.
  • Sigara içtiğiniz hatırlatan eşyalar ve ortamlardan uzak durunuz.
  • Spor yapın.
  • Ağzınıza kürdan,bitkisel çubuklar gibi ürünler alabilirsiniz.
  • Diş fırçalayın.
  • Sigara krizi geldiği anda kendinizi zaptetmek için şunları yapabilirsiniz:
Elma, üzüm, şeker sakız gibi şeyleri yakınınızda bulundurun. 10 derin nefes alın ve sonuncusunu tutarken bir kibrit yakın ve üfleyerek söndürün. Kibriti bir sigara söndürür gibi kül tablasına koyun. 3. Gevşeyin ve size keyif veren bir hayal kurun ve sadece ona konsantre olun. 4. Sigara yerine mum veya şamdan yakın. 5. Hayır diye bağırın (etrafınızdakiler farklı algılasa da). 6. Hiçbir zaman “bir taneden bir şey olmaz” demeyin!
Sigarayı Bıraktırma Hattı:
Tüm bunları denediniz ama yine de sigarayı bir türlü bırakamadıysanız devletin kurduğu hattan yardım aramak çözüm olabilir. Alo 171 sigarayı bıraktırma hattını arayarak profesyonel şekilde yardım almak suretiyle sigarayı bırakma imkanı doğabilir.

Hiç yorum yok: