reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Silikozis Hastalığı

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Silikozis Hastalığı Nedir
Silikosiz son dönemde medyada sıkça yer alan hastalıklar arasında yer alıyor.Kot taşlama işcilerinde görülen Silikosiz oldukça tehlikeli hastalıktır.Bir meslek hastalığı olan silikosiz akciğerlere etki eden kişinin yaşamını tehdit eden ölümlere yol açabilen hastalıktır.Kot işcilerinin yanı sıra maden işcilerinde de rastlanılan bu hastalık silika adlı maddenin uzun süre solunmasından dolayı meydana gelmektedir.Kot işcileri açısından bu maddenin 6 ay solunması bile hastalığın ortaya çıkmasına yeterli oluyor.
Silikozis
Silikozis Çeşitleri:
Silikosiz hastalığının çeşitli türleri de bulunur.Bunlar akut, akselere ve kronik silikosizdir.Kronik Silikosiz hastalığı kişinin zararlı ortamda 20 yıl ve daha uzun sürelerde kalmasında görülür.Akut Silikosiz türünde ise bu süre oldukça kısadır.6-24 ay gibi süreci içerir.Akselere Silikosiz ise 5-15 yıl gibi süreç içerir.Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, öksürük ve balgam yer almaktadır.Akut Silikosiz hastalığında ise bunlara ek olarak hızlı kilo kaybıda eşlik edebilir.
Silikosiz Teşhis ve Tedavi:
Silikosiz hastalığının teşhisinde akciğer röntgeni çekilir.Hastalığın kesin tedavisi yoktur.Ama mesleğin risk grubunda yer alıyorsa bu hastalık başınıza gelmeden koruyucu önlemleri almak gerekir.Örneğin çalışırken maske takmak yapılabilecek koruyucu önlemler arasında ilk sıralarda sayılabilir.

Hiç yorum yok: