reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Stresin İnsan Sağlığına Zararları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Stres Nedir:
Stresi tam olarak tanımlamak çok kolay değildir.Her insan için stres farklı anlamlar ifade eder.Yine de stresin genel olarak tanımı yapmak gerekirse; bireyin fizyolojik ve psikolojik baskıya gösterdiği tepki olarak tanımlanabilir. Stresin kaynağı ise kişiden kişiye farklılık gösterir. Kimi için stres olabilecek bir durum başka bir insan için stres kaynağı olmayabilir.Bu nedenle stres insandan insana farklılık gösteren durumdur.

Stresin Zararları:
Günümüz ile geçmiş yılları karşılaştıracak olursak hastalık oranları bir hayli artış göstermiş durumdadır.Önceki nesiller çoğunluk olarak eceli ile hayatını kaybederken günümüzde ise çoğunluk olarak ne yazık ki hastalık neticesinde hayatlarını kaybetmektedir.Kuşkusuz bunda günümüz yaşamanın ağır stresli etkisi tartışılmaz.Çocukluktan itibaren insanların sırtına yüklenen stres yükü yaş ilerledikçe daha da artmaya başlıyor.Bu da insanoğluna hastalık olarak geri dönüyor.İşte stresin insan sağlığına en büyük etkisi uzun vade içerisinde çeşitli hastalıklara sebep olmasıdır.
Öte yandan yapılan araştırmalar gösteriyor ki stresle bazı hastalıkların doğrudan ilişkisi bulunuyor. Bunların başında kanser olarak gösterilebilir. Her ne kadar genetik ve çevresel faktörlerde kanser hastalığının oluşumunda etkili olsa dahi stres faktörünü de yadsımamak gerekiyor. Bunun dışında stresin başta ruhsal problemler olmak üzere pek çok hastalığın temelinde yattığını vurgulamak gerekir.

Hiç yorum yok: