reklam

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR BİZ 2009 YILINDAN BU YANA İNTERNET NET ÜZERİNDEN YAYIN YAPAN DÜGÜN TV AYDIN ÇİNE,DE YAYIN YAPAN NET TV TELEVİZYONUDUR:

DÜGÜNÜNÜZÜ VE REKLAMINIZI YAYINLAMAK İSDERSENİZ BİZİ whatsapp,DAN ULAŞMANIZ YETERLİ,

WHATSAAPP:05431750160


 

manşet


Sitemizde yer alan yazılar çeşitli kaynaklardan derlenmiş olup sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen bir doktora danışınız.

Yulaf ve Yulafın Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Hemen hemen dünyanın tüm bölgelerinde yetişebilen yulaf genellikle hayvan yemi olarak kullanılmaktadır.Elbette insanlarında tüketebildiği yulaf özellikle yabancı ülkelerde yulaf ezmesi olarak bolca tüketildiği bilinir.Yulaf bitkisinin çok farklı tüleri bulunur.Yulaf dünyada en çok üretilen tahıllar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.Yulaf üretimi bakımından A.B.D. ve Rusya ülkeleri başı çekmektedir.Ayrıca ülkemizde de yulaf üretimi yapılmaktadır.Mineral ve protein bakımından oldukça zengin olmasından ötürü genellikle sabah kahvaltılarından tüketilmesi tercih ediliyor.
yulaf
Yulafın Faydaları:
  • Hergün düzenli olarak yenen yulaf saçlara canlılık kazandırıyor.
  • İçerdiği vitaminler sayesinde kemik ve kas gelişimine yardımcı oluyor.
  • Sinir,stres ve uykusuzluk gibi problemlere yulaf iyi geliyor.
  • Yine saç ile ilgili olarka yağlı saçlardan dolayı yakınanlar yulaf bu problemlede iyi gelmektedir.
  • Cilt içinde faydaları bulunan yulaf kızarıklık ve kaşıntı gibi cilt sorunlarına karşı yararlıdır.
  • Kolesterol ve kan şekerini düşürür.
  • Spor yapanların düzenli olarak yulaf tüketilmesi tavsiye edilir.Çünkü yulafın içerisinde sporcuların gereksinim duyduğu proteini barındıran en zengin gıdalardandır.
  • Diyet yapanların da yulaf tüketmesi önerilir.Zira yulafın oldukça doyurucu olması ve uzun süre tok tutmayı sağlaması diyet yapanlar için önemli artılarıd

Hiç yorum yok: