manşet
Hemen hemen dünyanın tüm bölgelerinde yetişebilen yulaf genellikle hayvan yemi olarak kullanılmaktadır.Elbette insanlarında tüketebildiği yulaf özellikle yabancı ülkelerde yulaf ezmesi olarak bolca tüketildiği bilinir.Yulaf bitkisinin çok farklı tüleri bulunur.Yulaf dünyada en çok üretilen tahıllar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.Yulaf üretimi bakımından A.B.D. ve Rusya ülkeleri başı çekmektedir.Ayrıca ülkemizde de yulaf üretimi yapılmaktadır.Mineral ve protein bakımından oldukça zengin olmasından ötürü genellikle sabah kahvaltılarından tüketilmesi tercih ediliyor.
Yulafın Faydaları:
- Hergün düzenli olarak yenen yulaf saçlara canlılık kazandırıyor.
- İçerdiği vitaminler sayesinde kemik ve kas gelişimine yardımcı oluyor.
- Sinir,stres ve uykusuzluk gibi problemlere yulaf iyi geliyor.
- Yine saç ile ilgili olarka yağlı saçlardan dolayı yakınanlar yulaf bu problemlede iyi gelmektedir.
- Cilt içinde faydaları bulunan yulaf kızarıklık ve kaşıntı gibi cilt sorunlarına karşı yararlıdır.
- Kolesterol ve kan şekerini düşürür.
- Spor yapanların düzenli olarak yulaf tüketilmesi tavsiye edilir.Çünkü yulafın içerisinde sporcuların gereksinim duyduğu proteini barındıran en zengin gıdalardandır.
- Diyet yapanların da yulaf tüketmesi önerilir.Zira yulafın oldukça doyurucu olması ve uzun süre tok tutmayı sağlaması diyet yapanlar için önemli artılarıd
Hiç yorum yok: